2024. április 18.
Ezeket a fotókat keresse a hercegi esküvőről!

Ezeket a fotókat keresse a hercegi esküvőről!

Harry herceg szombaton esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában.

Nyilvánosságra hozták hétfőn Harry sussexi herceg és amerikai felesége, Meghan hercegnő hivatalos esküvői fotóit.

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban - szombaton esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György kápolnájában.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

A Kensington-palota - a hercegi házaspár londoni rezidenciája és hivatala - által hétfőn közzétett három fotót Alexi Lubomirski, a nemzetközi celeb- és divatvilág közismert brit fotográfusa készítette az esküvő után.

Lubomirski vezető divat- és közéleti magazinok, köztük a Vogue és a Harpers Bazaar felkapott sztárfotósa, és eddigi modelljei között olyan világsztárok szerepelnek, mint Beyoncé, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Nicole Kidman és Scarlett Johansson.

A hétfőn közzétett esküvői fotók egyikén Harry herceg és Meghan hercegnő kettesben látható, amint a windsori kastély lépcsőjén ülnek, széles mosollyal az arcukon. Ez egy fekete-fehér felvétel.

A másik két, színes fényképen Harry és felesége mellett II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg, Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő, valamint Harry bátyja, Vilmos - aki öccse esküvői tanúja volt -, Vilmos felesége, Katalin hercegnő és három gyermekük közül a két idősebb, Charlotte hercegnő és György herceg látható, a többi koszorúslánnyal és a page boy, vagyis az esküvői apród szerepét betöltő fiúgyerekekkel együtt.

Az egyik koszorúslány Charlotte, az egyik page boy György volt, de rajtuk kívül még öt kislány és három fiú töltötte be e fontos szerepeket a ceremónián, köztük Brian Mulroney volt kanadai miniszterelnök két iker fiúunokája.

A harmadik fotón Harry herceg és Meghan hercegnő látható a tíz gyermek meglehetősen vidám társaságában.

Az esküvői fényképek közzétételének örömteli eseményébe valamelyes üröm is vegyült hétfőn, miután kiderült, hogy Meghan unokaöccsét a Scotland Yard figyelmeztetésben részesítette, mert tízcentis pengéjű késsel a zsebében jelent meg egy londoni bárban a ceremónia után.

A The Sun című londoni bulvárlap beszámolója szerint Tyler Dooley - Meghan féltestvére, ifjabb Thomas Markle fia - a délnyugat-londoni Bacchus bár biztonsági személyzetének átadta a kést, de utána „menekülésszerűen” elhagyta a helyszínt. A biztonságiak által riasztott rendőrök egy közeli szállodában találták meg, és hivatalos figyelmeztetésben részesítették, de a Scotland Yard hétfőn közölte, hogy az ügyet lezárta, és további intézkedésre nincs szükség.

Tyler Dooley - aki évek óta nincs beszélő viszonyban Meghan Markle-lal, és meg sem hívták az esküvőre - olcsón megúszta a kalandot, mivel a drákói szigorúságú brit fegyverviselési törvények alapján ha valakinél közterületen sérülés okozására alkalmas méretű kést találnak, és erre nem tud magyarázatot adni, az illető két év szabadságvesztéssel is sújtható.

A The Sun beszámolója szerint Dooley önvédelemmel indokolta a kés birtoklását, mivel Donald Trump amerikai elnök - a brit fővárost sújtó bűnözési hullámra utalva - egy minapi nyilatkozatában „háborús övezethez” hasonlította Londont.

 

Az esküvő részletei

 

Harryt és Meghan Markle-t Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián, de szenvedélyes beszédet tartott Michael Curry, Chicago püspöke, az anglikán világunió amerikai tagozatának számító episzkopális egyház vallási vezetője is.

A szertartáson az amerikai zenekultúra is szerepet kapott: az ősi egyházi himnuszok mellett felcsendült a Stand By Me, Ben E. King, az amerikai soul néhai klasszikusának dala az amerikai The Kingdom Choir gospelkórus előadásában.

A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett 600 meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja.

Feltűnt a vendégek között George Clooney hollywoodi filmcsillag és felesége, Amal Clooney, Sir Elton John, a brit rock veterán sztárja, aki szoros baráti kapcsolatot ápol Harryvel és bátyjával, Vilmos herceggel - Harry esküvői tanújával -, valamint David Beckham, a Manchester United és az angol labdarúgó-válogatott egykori ünnepelt sztárja és felesége, Victoria Adams, minden idők egyik legsikeresebb lánybandája, a Spice Girls volt énekese.

Jelen volt Harry nagymamája, a 92 esztendős II. Erzsébet királynő és 97 éves férje, Fülöp edinburghi herceg is. Fülöp nemrégiben csípőprotézis-műtéten esett át, de az udvar szerint jelenléte az esküvőn egy percig sem volt kétséges.

Nem volt ott ugyanakkor Meghan Markle édesapja, Thomas Markle, aki a héten szívműtéten esett át, így nem tudott mexikói otthonából Londonba utazni leánya esküvőjére.

Meghan Markle-t, aki egy 1950-ben készült Rolls-Royce Phantom IV autóval érkezett a Szent György kápolnához, Károly herceg kísérte az oltárhoz.

Jelen volt a ceremónián Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland, aki Los Angelesből utazott Nagy-Britanniába a héten, és az esküvő után Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában hagyta el a kápolnát.

A ceremónián fontos szerepet kaptak Vilmos és felesége, Katalin hercegnő gyermekei is.

Középső gyermekük, a hároméves Charlotte hercegnő volt az egyik koszorúslány, Charlotte bátyja, a hamarosan ötesztendős György herceg pedig a hasonló feladatokat ellátó page boy, vagyis esküvői apród tisztségét tölthette be.

Az esküvőn - Charlotte hercegnővel és György herceggel együtt - hat koszorúslány és négy fiúapród vett részt, köztük Brian Mulroney volt kanadai miniszterelnök két unokája.

Meghan Markle esküvői ruháját Clare Waight Keller, a Givenchy divatház brit művészeti igazgatója tervezte.

Harry herceg és hitvese az egyórás esküvői ceremónia után nyitott hintón, a királynő öt hasonló hintót számláló Ascot Landau „flottájának” egyikén félórás körutat tett Windsor utcáin, a többszázezres tömeg hatalmas üdvrivalgása közepette. A hintók onnan kapták nevüket, hogy II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg ezekkel a hintókkal hajtat a legpatinásabb angliai lóversenysorozat, a Royal Ascot rendezvényeire.

Az esküvő után a templomi ceremóniára meghívott 600 vendég mindegyike hivatalos volt a királynő által rendezett fogadásra. Estére Károly herceg szervezett szűkebb körű fogadást, amelyre 200 vendéget hívtak meg, köztük a királyi család tagjait és a hercegi házaspár barátait.

Megosztás