2024. április 19.

Egerben bővült a Marshall Ablakgyár

A Marshall Ablakgyár Kft. 1,2 milliárd forintból új gyártóbázist alakított ki Egerben. A 440 millió forint uniós támogatással felépült fióktelepen 27 új munkahelyet hozott létre.

A korszerű, egyedi műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó cég elmondása szerint egri gyártóbázisa lehetővé teszi a termékkör bővítését, a termékminőség további javítását és a teljes gyártókapacitás akár 70 százalékos emelését is. A bővítés emellett növeli a hatékonyságot és a vállalat versenyképességét a hazai, valamint a nemzetközi piacokon egyaránt.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert támogatásból a cég egy új ablakgyártó gépsort állított munkába egy korábban megvásárolt, majd felújított ingatlanon. A Marshall Ablakgyár az elmúlt időszakban évente mintegy 50-55 ezer darab egyedi nyílászárót gyártott, jelenleg 120 embernek biztosít munkát. Termékeinek közel 88 százalékát Magyarországon, 12 százalékát külföldön értékesíti – írta az MTI.

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.