2024. április 25.

A hungarikumokra fókuszál idén az Egri Tavaszi Fesztivál

A március 15-én kezdődő programsorozat továbbra is erősen kötődik Eger borkultúrájához.

Március közepétől május végéig félszáznál több kiállítás, koncert, film, zenei, tánc- és színházi produkció, valamint képzőművészeti program várja a közönséget az Egri Tavaszi Fesztiválon - közölte Antal Anett, az eseményt szervező Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

A fesztivál ezúttal is a „Csillagtól csillagig” mottó jegyében szerveződött, azaz továbbra is hangsúlyosan kötődik Eger borkultúrájához.

A március 15-én az első palack 2017-es évjáratú Egri Csillag felnyitásához kapcsolódó rendezvénnyel induló és az ugyancsak hagyományos Egri Csillag Weekenddel záruló rendezvény-kavalkád minden korosztályhoz és érdeklődési körű látogatóhoz szól.

A jelentősebb, akár több napon át tartó programok mellett a megyeszékhely utcáin, terein, sőt bevásárlóközpontjaiban is rögtönzött előadásokkal találkozhatnak az érdeklődők – írta az MTI.

Március 21-én a várban az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánításának egyéves születésnapjáról emlékeznek meg. Ugyancsak először lesz Hungarikum Piknik a Szépasszonyvölgyben: a seregszemlén március 23-25. között szakmai tanácskozást is rendeznek a hungarikumok szerepéről a turizmusfejlesztésben. A háromnapos program érdekessége emellett, hogy egy-egy borászat lesz majd egy-egy hungarikum „házigazdája”.

A fesztiválon fellép – többek között - Tóth Vera, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Magyar Állami Népi Együttes, valamint a Csík Zenekar. Antal Anett kiemelte: ahogy a zenében, úgy a kultúra minden területén a műfaji sokszínűségre törekedtek.

Megosztás