2019. június 26.
Május utolsó napján indul a Feszt!Eger fesztivál

Május utolsó napján indul a Feszt!Eger fesztivál

A fesztivál kísérő rendezvénye az Éter zenei tehetségkutató, amelyre május 6-ig várják a nevezéseket.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató - mondta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Kiemelte, hogy a régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt, amely idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével veszi kezdetét a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok - írta az MTI.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója elmondta: a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek, politikusok részvételével. A konferencia az idén május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma színe-javát.

„Társzervezőként próbáljuk megmozgatni a magyar zenei szakmát, és megpróbáljuk megfogalmazni a magyar zenei szakmának azokat a kérdéseit és kihívásait, amelyekkel a kezdő zenekarok vagy már befutott zenekarok is küzdenek” - mutatott rá a ProArt egyesület igazgatója. Sok más mellett szó lesz a helyi rádiók adta lehetőségekről, a hangstúdiók piacának helyzetéről, a zenei exportról, az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi sikereiről, az online zenepiacról, de bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is.

A Music Hungary Szövetség 2018 elején azért jött létre, hogy ne csak a konferencián, hanem év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek. A szövetségnek már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte eddig belépési szándékát a különböző szakosztályokba, a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig - magyarázta Horváth Péter.

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a tehetségkutató tíz éve Salgótarjánból indult útjára és mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált, amelyre minden évben közel 150 zenekar jelentkezik.

Idén június 1-2. között rendezik meg az eseményt, amelyre május 6-ig lehet még nevezni a tehetségkutató fesztivál honlapján, ahol a Zenekar és DJ-kategória mellett Egyéni produkció kategóriában is várják a jelentkezőket.

Kiemelte, hogy a fesztiválon a feltörekvő együttesek olyan profi körülmények között léphetnek fel, mint a már befutott zenekarok. A győztesek a pénzjutalom mellett ingyenes videoklipet, hangszervásárlási utalványt és több fellépési lehetőséget is kapnak.

A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban pedig többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.

Megosztás

Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Hello Kultúra

Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Kiszolgáltatott, szeretnivaló lény érkezik a Földre az űrből, összebarátkozik egy kamaszlánnyal, és együtt indulnak új kalandok felé. Aki a homlokára csap, és azt mondja, hogy ez akár az ET sztorija is lehetne, az jól asszociál.

Az ember, aki eljátszotta Freddie Mercuryt

Hello Kultúra

Az ember, aki eljátszotta Freddie Mercuryt

A párszi vallású, indiai családban felnövő, majd szupersztárrá és milliók ikonjává váló fiú megformálására egy törékeny egyiptomi származású srácot választottak, akit azelőtt szinte csak sorozat és karakter szerepekben láthattunk. Mindenkiben megállt az ütő, és nemcsak a Queen rajongók aggódtak az év filmje miatt.