2024. április 19.

Négykezes zongoraversenyt és kurzust rendeznek a gyerekeknek Egerben

A rendezvénnyel a szervezők a klasszikus zene szépségeit is szeretnék bemutatni a gyerekeknek.

Magyarországi és határon túli gyerekek részére rendezik meg a 3. Zenevarázslat négykezes zongoraversenyt és kurzust május 22-25. között Egerben - mondta el Várnagy Andrea zongoraművész szerdán.

Hozzáfűzte: a négykezes műfaja az összetartozásról, a közös célért való együttes munkáról szól. A versenyen, amelyen tanár-diák kategória is indul, minden résztvevő arany, ezüst vagy bronz minősítést kap, hiszen a szervezők szerint a legfontosabb pozitív visszajelzéssel, dicsérettel bátorítani a gyerekeket – írta az MTI.

„Ha nem mutatjuk meg a gyerekeknek, hogy a klasszikus zenében mennyi szépség van, 20-25 év múlva már nem lesz közönségünk” - hangsúlyozta Várnagy Andrea, a program kezdeményezője. A verseny helyszíne az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Kápolna Terme lesz.

Molnár Dalma, az öt korcsoportban meghirdetett versenyt szervező Együtt Mindannyiunkért Alapítvány (EMIA) kuratóriumi elnöke kiemelte: a négynapos program alatt Gábos Judit, Balázs János és Várnagy Andrea is zongorakoncertet ad az érdeklődőknek.

„Kárpátalján a Zenevarázslat program egy misszió szerepét tölti be” - fogalmazott a sajtótájékoztatón Engi Erika tiszapéterfalvai zongoratanárnő, aki kitért arra is: a kárpátaljai településről az első Zenevarázslatra ötven gyerekkel érkeztek, idén már két busszal indulnak a versenyre.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.