2024. április 18.
Emberöléssé fajult a zagyvaszántói presszóban kezdődő ittas verekedés

Emberöléssé fajult a zagyvaszántói presszóban kezdődő ittas verekedés

A vádlott társával együtt úgy megverte az őket folyamatosan provokáló és sértegető ittas férfit, hogy az belehalt sérüléseibe.

Megismételt eljárásban, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon 9 év börtönre ítélte a zagyvaszántói emberölés vádlottját hétfőn az Egri Törvényszék.

A bíróság közölte: az eljárásban bebizonyosodott, hogy a férfi 2014. április 23-án munkaadójával együtt - aki azóta elhunyt - vitába keveredett az ittas állapotban lévő, folyamatosan kötözködő sértettel egy zagyvaszántói presszóban.

Miután pofon ütötték, a sértett sörösüveggel fejbe vágta a vádlottat, aki társával többször megütötte és egyszer fejbe is rúgta bántalmazóját. Később, ittasan hazafelé tartva, az utcán újra megverték az őket továbbra is provokáló és sértegető férfit, aki végül a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Mivel a Debreceni Ítélőtábla a korábbi elsőfokú határozatot hatályon kívül helyezte, az Egri Törvényszék megismételt eljárásban a férfit társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év börtönre ítélte. A bíróság a vádlottat a kifosztás bűntettének vádja alól bizonyítottság hiányában felmentette, de a szabadságvesztés időtartamán nem változtatott a korábbi elsőfokú határozathoz képest.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.