2024. április 25.
Futófesztivál lesz szombaton Hatvanban

Futófesztivál lesz szombaton Hatvanban

A Futófesztivállal párhuzamosan ingyenes szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket. A verseny miatt útlezárásokra kell számítani a városban.

Április 14-én, szombaton ismét megrendezik Hatvanban a Futófesztivált és Egészségnapot. A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály rajthoz állhat, nevezni szombaton reggel 8 órától lehet a DISZI parkolójában – írta a hatvanihirlap.hu.

A város 29. alkalommal rendezi meg az eseményt, amelynek kezdetben az volt a célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak az atlétáknak, akik a téli időszak után ismét a szabadba vágynak. Mára azonban jelentősen kibővült a program, az ország több részéről rendszeresen jönnek Hatvanba futni.

A Futófesztivállal párhuzamosan szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket. A jelenlévők részt vehetnek hallásvizsgálaton, életmód-tanácsokat kérhetnek, testtömeg-indexet mérethetnek, lehetőség lesz vért adni és még számtalan vizsgálatot elvégeztetni. Ha valakinél a szűrések során valamilyen eltérést tapasztalnak, azt továbbküldik kivizsgálásokra.

A verseny miatt útlezárásokra kell számítani. Így szombaton az ESZC Damjanich János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Mikszáth téri) parkolót estig lezárják. Ezen kívül a fesztivál ideje alatt nem lehet közlekedni a Madách utcában, a Hatvany Irén utcában, a Hatvanas utcában, a Csaba utcában, a Köztársaság utcában, a Mártírok útján, valamint a Hatvanas utcától a Honvéd utcáig.

A Futófesztivál és az Egészségnap programját, valamint a futás útvonalait itt tekintheti meg.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.