2024. április 26.

Holnap még tehet valamit, hogy visszakapja biciklijét!

A Hatvani Rendőrkapitányságon még március 29-én, csütörtökön 10-12 óra között regisztrálhatja kerékpárját a „BikeSafe” nyilvántartásba.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indította el a „Házhoz megyünk” programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában.

A program egyik fontos eleme a „BikeSafe” ingyenes kerékpár-regisztráció, melynek lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A rendőrök rögzítik a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételek is készítenek róla.       

A Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai - a három alkalomból utoljára - holnap még várják a program iránt érdeklődőket a Grassalkovich Művelődési Házban 10 óra és 12 óra között – tájékoztatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A rendőrség tanácsai a kerékpárlopások megelőzéséhez:

- Ne hagyja őrizetlenül kerékpárját! Amennyiben mégis felügyelet nélkül hagyja, mindig lakatolja le!

- A lezárásához célszerű olyan lakatot választani, amelyet nehéz szétvágni. Javasolt az erős láncszemekből álló, illetve az U-alakú lakatok használata.

- Figyeljen arra is, hogy a lakat érje át a vázat és a kereket is, azokat együttesen rögzítse egy stabil tárgyhoz!

- Amennyiben hosszabb időre hagyja őrizetlenül, akkor a tartozékokat (lámpa, kulacs) vegye le!

- Válasszon forgalmas, frekventált helyet, ahol sok ember jár, mivel a nagy tömegnek visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!

- Ne tárolja a kerékpárját lépcsőházak folyosóján, pincéjében!

- Érdemes fényképet készíteni, alvázszámát, egyedi ismertetőjegyeit feljegyezni, megőrizni!

 

Amennyiben kerékpárját ellopták, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon! 

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.