2024. április 19.
Két nap alatt a Föld körül a Ráday Korzón

Két nap alatt a Föld körül a Ráday Korzón

Idén is színes és izgalmas gasztro-programokkal készül a Ráday Korzó. Távoli országok kulináris kínálatába is belekóstolhatunk szeptember 28-29-én a ferencvárosi közösségi fesztiválon. Mutatjuk, mikor mit lehet kóstolni.

Húst a húsboltból: Rábai Róbert Bakáts téri hentesüzletét elfoglalja a Hentesnél Evők Baráti Köre és az élő henteskritikáját Dr. Pap András László egyetemi tanár, a Kőröshegyi Böllérfesztivál meghívott zsűritagja, a Hentesnél Evők Baráti Körének rendszeres fogyasztója nyitja meg. A program ingyenes, de ajánlott a pontos érkezés, mert az üzlet befogadóképessége és a kolbászok száma korlátozott.

 

 

Szeptember 28-án, pénteken és 29-én szombaton, már reggel fél 8-tól nyit a Nándori Cukrászda, amely 60 éve édesíti meg a környékbeliek mindennapjait. Friss büszkeségük, az év cukormentes tortája, ugyanis a Nándori mentes édessége, a Három kívánság tortaszelet nyerte el a címet idén. Minden ferencvárosi lakosnak kedvezményes a választás ezen a két napon. 

 

Mindkét napon 8 órától kávékülönlegességek kóstolója a Tényleg Espresso Bárban. A hely az újhullámos eszpresszók, a filter- és tejes kávéitalok lelőhelye. A délelőttöt további részét, két kulturális program között, pedig tölthetjük a legjobb ebédlelőhely felkutatásával. A választék: 9-től nyit a Norbulingka tibeti étkezde, ahol hagyományos tibeti ételeket kóstolhatunk: például momót, azaz töltött tésztapárnácskát vagy a tibetiek kenyerét, a timót, és mindent, aminek köze van a jakhoz. 10 óra után a terep az igazi arab teáé és a kuppáé, ami egy zöldséges, darált húsos, bulguros iraki egytálétel és a Bagdad Gyros napi kínálatát gazdagítja szeptember 28-án és 29-én. 11 órakor nyit az Ukrán Udvar Marynával és az ukrán mesterszakácsokkal, ahol kedvezményesen kínálják mindkét napon a borscs levest, a szolyankát, a varenikit, és a kijevi fasírtot.

 

És el is jött a jól megérdemelt desszert ideje! Ha úgy érezzük van még hely, nézzünk be a fagylaltkülönlegességeiről is híres MAMO Gelatóba, ahol a Ráday korzó idejére egy hagyományos szicíliai desszerttel, a canolóval készülnek. Délután pedig biztosan jól fog esni egy pohár szűretlen sör. 15 órától a Kaltenberg Sörház kóstolóval egybekötött vezetett gyárlátogatást szervez. Szeptember 29-én szombaton 11 órától mentes finomságokat kínál a Manióka Gluténmentes Pékség: kóstoló és dietetikus szaktanácsadás, beszélgetés az ételallergiáról. Az Anjuna Ice Pops különleges programot szervez szeptember 29-én 12, 13:30, 15 és 16:30-as kezdéssel: saját smoothie tál készítés és ételfotózás mobillal. A jégkrémes csapat olyan különleges alapanyagokkal dolgozik mint, a goji bogyó, kókuszchips, feketeszezám, vagy a mangó-maracuja coulis. 

 

A Butter Brothers pékségben a szombati napon végigmehetünk a kenyérkészítés szinte összes fázisán a saját kezünkkel: 13.00 – kovász készítés, 14.00 – kenyérdagasztás, 16.00 – kenyérformázás és -sütés, 17.00 – nagy kenyérkóstolás, kisült kenyerek kiosztása És amikor már jóllaktunk, jöhet egy kis elgondolkodós borozás, hiszen Dúzsi Tamás versekkel és remek kortyokkal várja a korzózókat.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.