2024. április 20.
Mindeközben Kínában létrehozták a gondolatrendőrséget

Mindeközben Kínában létrehozták a gondolatrendőrséget

A kormány által támogatott „érzelmi megfigyelőrendszer” a munkások agyhullámait vizsgálja.

Már korábban is írtuk, hogy a rohamos tempóban orwellizálódó távol-keleti ország vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az élet legtöbb területére kiterjessze állampolgárainak megfigyelését. Az új rendszerrel gyakorlatilag már a fejükbe is képesek belelátni.

Ott azért még szerencsére nem tartanak, hogy az ember konkrét gondolatait is kiolvassák, ám a negatív és a pozitív érzelmeket továbbító agyhullámok közti különbségeket már felismerik. Az elektroenkefalográf elvén működő eszköz a célpont sapkájába integrálható, mely miután begyűjtötte az agyhullámokat, továbbítja egy MI-nek, mely kifejezetten az idegesség és a düh nyomait kutatja azokban.

Azt nem lehet tudni, hogy mennyi munkást érint ez az újítás, azonban egyes források szerint eddig példátlan mértékben történik a termékek kiosztása, ami kínai léptékben meglehetősen riasztó lehet.

Persze nem kell úgy tenni, mintha a dolgozók bizonyos szintű megfigyelése nem lenne bevett szokás a világ nyugati felében, akadnak munkahelyek, ahol a munkavállaló e-mail és közösségi médiás aktivitását is monitorozzák, de ettől még az agyhullám ellenőrzés nagyon durva dolog marad.

(via Futurism)

 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.