2019. május 25.
Heves megye is készül a Közösségek Hetére

Heves megye is készül a Közösségek Hetére

Május 7-13. között rendezik meg országosan a Közösségek Hete programsorozat, amelyhez Heves megye is csatlakozott. Megyeszerte 73 helyszínen várják majd az érdeklődőket.

Második alkalommal hirdette meg a Közösségek Hetét a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.

Rendezvénysorozatukkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánják láthatóvá tenni, amelyre idén megújult programstruktúrával május 7-13. között kerül sor – írják a programsorozat honlapján.

Idén a rendezvénysorozat középpontjában a közös tervezés és cselekvés áll, ezért a résztvevőket olyan programok megvalósítására buzdították, amelyek valamilyen közösségi akciót, egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenységet valósítanak meg – így például falu/játszótér/közösségi tér/könyvtár/iskola/óvoda csinosítása, faültetés, közösségi kert létrehozása, karitatív tevékenységek.

Heves megyében a Közösségek Hete alkalmából 73 programot szervez csaknem 40 közösség, szervezet és intézmény. A színes programok között – többek között - olyan rendezvények szerepelnek, mint helytörténeti séta az egerszalóki barlanglakásoknál, közösségi palántabörze a Felsőtárkányi Tájházban, betekintés a kulisszák mögé a hevesi Blaha Színkörrel és az Egri Felsővárosi gyermek színjátszókkal, sváb gasztronómiai találkozó Kerecsenden, nyárváró ping-pong bajnokság Kiskörén, szakmai értéknap Nagyrédén, interaktív kézműves bemutatók a szihalmi Magyar-Tár-Házban, ifjúsági csoportok találkozója Tiszanánán, régi idők felelevenítése Viszneken, egészségnap Ostoroson, vagy a Bükkaljai kőkulTÚRA a Kaptárkő Egyesülettel – írta az egerhirek.hu.

Megosztás

Sok a kóbor macska Magyarországon

Hello Ország

Sok a kóbor macska Magyarországon

  • 2019.04.29

Egy macskaöltővel ezelőtt az emberek nagy része azt hitte, hogy a felelős állattartás kimerül a bolhanyakörvek használatával. Ma már tudjuk, hogy ez kevés. Ennél sokkal többet is tehetnek a gazdák kedvencük egészségéért és egy kóbormacskáktól mentes jövőért. Az ivartalanítás a gondoskodás igazi szintje egy cica számára.