2024. április 19.
Kirándulóhajókat vesznek a Tiszára

Kirándulóhajókat vesznek a Tiszára

A Dunán évente közel 2,5 millió ember veszi igénybe a különböző vízi szolgáltatásokat.

Megkezdődött a dunai hajózási szezon - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorfolyamában.

Mint elmondták: a fővárosban vasárnap 30 hajóval kezdődött a „kirajzás”, a vízi járműveken ezer hátrányos helyzetű gyerek is hajózott.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke azt mondta: a flottához, a Dunán állomásozó hajók számához képest, jól használjuk ki a lehetőségeket, évente mintegy 2,5 millió ember veszi igénybe a különböző vízi szolgáltatásokat. Közlése szerint az egyik legfőbb turisztikai attrakció a Dunáról megtekinteni Budapest nevezetességeit, például a Gellért-hegyet és a Parlamentet – írta az MTI.

Hajók a III. Dunai Kirajzáson, a szezonnyitó hajós felvonuláson a Duna budapesti szakaszán, jobbról a Parlament 2018. április 22-én. A dunai személyhajózási szezon nyitányát, a 170 éves Magyar Honvédséget, valamint a 170 éves magyar Honvéd Folyami Hadihajózást ünneplő rendezvényt a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége szervezte.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
  

Csak a szállodahajók fedélzetéről évente mintegy 200 ezer utas csodálja meg a főváros látnivalóit - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a Dunakanyar fejlesztésére - kikötők és a flotta megújítására - több mint 10 milliárd forintot fordítanak, továbbá a Tiszán most indul egy 5 milliárd forintos program, amelynek keretében kirándulóhajókat szereznek be.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.