2024. április 18.

Kilenc magyar érem, közte négy arany az egri kerekesszékes vívó világkupán

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes vívó világkupaversenyt, amelyre 19 ország 150 sportolója nevezett.

A hazai csapat 17 sportolóból állt.

A pénteki nyitónapon mindhárom színű éremből jutott egy a házigazdáknak: tőrben a világbajnok Osváth Richárd győzött, míg női párbajtőrben Veres Amarilla második, Krajnyák Zsuzsanna pedig harmadik lett. Az elődöntőben Veres 15-11-re verte honfitársát.

Szombaton aztán Krajnyák már fényesebb érmet is átvehetett, miután megnyerte a női tőr küzdelmeit. Tarjányi István révén ezen a napon egy bronz is jutott a magyaroknak a férfi párbajtőr B kategóriájában.

A vasárnapi zárónap délelőttje az egyéni kard versenyeké volt, magyar sikerekkel: a paralimpiai ezüstérmes Osváth ismét nem talált legyőzőre, míg a nőknél Hajmási Éva ezüst-, Veres bronzérmes lett. A szereplésre a koronát a csapatversenyek során tették fel a hazaiak, ugyanis a női párbajtőrcsapat - Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák, Veres összeállításban - a döntőben 45-41-re megverte az oroszokat, s ezzel aranyérmet nyert.

Az idei egri versennyel emléket állítottak a közelmúltban elhunyt vívó versenybírónak, Kaposvári Zsoltnak.

A mostani viadal sajátossága volt, hogy az Országgyűlés december 12-i döntésével február 22-ét a Magyar Parasport Napjává nyilvánította, így az egri verseny az első alkalommal megszervezett parasport napjához kötődő rendezvénysorozat részét is képezte.

 

(MTI)

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.