2018. december 15.
Arc- és rendszámfelismerő okosszemüvegeket tesztel a rendőrség

Arc- és rendszámfelismerő okosszemüvegeket tesztel a rendőrség

A sikeres múlt heti tesztüzem során több elkövetőt is sikerült azonosítaniuk és letartóztatniuk Pekingben.

Kína minden szempontból az élre tör a digitális megfigyelés területén, ennek képezi részét a Peking külterületén múlt héten először bevetett okosszemüveg is, mely milliszekundumokon belül képes rendszámtáblákat, illetve arcokat azonosítani – írja a Business Insider.

Semmi sem mutatja jobban a kínaiak elkötelezettségét a digitális megfigyelés területén, mint az a tény, hogy jelenleg is 170 millió kamerát használnak erre a célra az országban és a kormány ezt a számot 2020-ig meg kívánja triplázni. Ez tulajdonképpen azt jelentené, hogy minden két állampolgárra jutna egy kamera.

Hello Nagy Testvér

Hozzá kell tenni, hogy ennek a nagyfokú állami ellenőrzésnek egyre több árnyoldala is látszik. Például a rendőrség által legsűrűbben ellenőrzött Hszincsiang tartomány esetében, ahol a helyi legnagyobb etnikai kisebbség tagjaitól, a muszlim ujguroktól már azt követelik, hogy telepítsenek megfigyelő szoftvereket a telefonjaikra, szolgáltassanak DNS és azonosításra alkalmas hangmintát is, ami egy meglehetősen sötét, Gibsonba oltott orwelli jövőt jósol az ország állampolgárai számára.

Megosztás

Kódolatlan csatornákat ajándékoz a UPC

Hello Trend

Kódolatlan csatornákat ajándékoz a UPC

  • CNM
  • 2018.10.8

Tizenkilenc nap, hét csatorna, több mint száz prémium film, sorozat és dokumentumfilm. A UPC Direct péntektől kódolatlan időszakkal jelentkezik minden ügyfele számára. A filmek és sorozatok szerelmesei, dokumentumfilm rajongók, de még a harcművészetek kedvelői is megtalálhatják kedvenc műsoraikat a FilmBox kódolatlan időszaka alatt október 5-tól egészen október 24-ig a UPC Directnél.