2021. december 4.
Megjelent a parlagfű Heves megyében!

Megjelent a parlagfű Heves megyében!

A hatékony parlagfű-mentesítés érdekében már a növény 2-4 leveles fejlettségi állapotában szükséges elvégezni a növényvédőszeres állománykezelést.

Idén április második hetétől indult a parlagfű csírázása és kelése Heves megyében. A Heves Megyei Kormányhivatal közleményében felhívja a földhasználók figyelmét, hogy a hatékony parlagfű-mentesítés érdekében már a növény 2-4 leveles fejlettségi állapotában szükséges elvégezniük a növényvédőszeres állománykezelést.

A megye területén a szikleveles állapottól már a 4 leveles fejlettségig találkozhatunk a parlagfű egyedeivel – írják. A hatóság felderítése alapján jelenleg a megye déli, délnyugati területei (Heves és Gyöngyös környéke), valamint a keleti területen Kerecsend környéke bizonyultak a legfertőzöttebbnek.

Kerecsend, kétleveles fejlettségű parlagfű egy legelőn.
Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal
 

A most vetett kapás kultúrák (napraforgó, kukorica) esetében is szükséges kellő figyelmet fordítani a megelőző védekezésre.

Nagyréde, négyleveles fejlettségű parlagfű egy őszi kalászos táblaszegélyben.
Fotó: Heves Megyei Kormányhivatal
 

Az a földhasználó, aki június 30-ig elmulasztja az ingatlana parlagfű-mentesítését, július 1-jét követően bírsággal sújtható!

Megosztás

Növekvő automatizáció a logisztikában

Hello Gazdaság

Növekvő automatizáció a logisztikában

  • 2021.10.8

A mobilitás és a termelékenység növelés az elmúlt években minden logisztikai vállalat céljává vált. Ahogy az iparágak számos területén, úgy a logisztikában is az automatizáció globális szinten növekvő tendenciát mutat és az elkövetkező években meghatározó lehet a logisztikával foglalkozó vállalatok számára.