2021. október 26.
Erre figyeljenek a hatvaniak a zöldhulladék-gyűjtésnél és a lomtalanításnál!

Erre figyeljenek a hatvaniak a zöldhulladék-gyűjtésnél és a lomtalanításnál!

Tudja, hogy mi számít zöldhulladéknak, mit nem visznek el lomtalanításnál, vagy meddig lehet a hulladékot kitenni? Ha ezt elolvassa, rögtön megtudja.

Május 12-én, szombaton Újhatvanban, május 19-én, szombaton Óhatvanban reggel 7 órától zöldhulladék-gyűjtés lesz. Lomtalanításra Újhatvanban június 23-án, szombaton míg Óhatvanban június 30-án, szombaton lehet készülni. Lakossági veszélyeshulladék- és gumiabroncsgyűjtés május 26-án, szombaton lesz a Népkertben reggel 9 órától délután 3 óráig – tájékoztatott a hatvanihirlap.hu.

Zöldhulladéknak minősül a levágott fű, faág, avar, lehullott lomb és egyéb növényi részek. A lehullott faleveleket és egyéb kerti zöldhulladékot műanyag zsákokban, a faágakat, nyesedékeket maximum 1 méteres darabokra vágva, kötegelve, átkötve kell előkészíteni. A hulladékgyűjtés reggel 7 órától kezdődik, az időben ki nem helyezett hulladékért az illetékesek nem felelnek – hívják fel a figyelmet.

Veszélyes hulladéknak számítanak például az akkumulátorok, száraz elemek, lejárt szavatosságú gyógyszerek, használt sütőolajok és zsiradékok.

A lomtalanítással kapcsolatban a Szelektív Hulladékazonosító és Környezetvédelmi Nonprofit Közhasznú Kft. arra kéri a hatvaniakat, hogy reggel 7 óráig helyezzék ki az ingatlanjaik elé a hulladékot. Ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy veszélyes hulladékot, hűtőgépeket, televíziókészülékeket, üvegeket ne tegyenek ki, mivel azokat nem viszik el.

A lomtalanításról és a hulladékgyűjtésről a lakosok hirdetményt is kaptak a postaládájukba bedobva.

Megosztás