2024. május 17.
Vona: A térségben élők nyugalmáért és a fejlődésért fogok dolgozni

Vona: A térségben élők nyugalmáért és a fejlődésért fogok dolgozni

Bérlakásépítési programjával a külföldre kényszerülő magyar fiataloknak akar lakhatást biztosítani, és nem migránsokat szeretne betelepíteni, ahogy ezt a kormánypropaganda hazudja.

Vona Gábor a választókerület problémái közül kiemelte az utak rossz állapotát, ami azért is nagyon fontos, mert a választókerület északi részében a munkahelyteremtés elengedhetetlen feltétele, hogy megoldódjon ez a probléma.

„Hiszen mire egy potenciális befektető leér a térségbe, legalább háromszor megy el a kedve a beruházástól" - fogalmazott Vona Gábor az Alfahírnek adott interjújában.

Az összefogást hiányolta elsősorban a Mátra-vidék kapcsán, így amikor Horváth László meghirdette a Szövetség a Mátráért mozgalmat, egyből csatlakozott is a kezdeményezéshez.

„mert kormányok jönnek-mennek, de a Mátra mindig itt van, közösen kellene tennünk érte, ám visszajelzés azóta sem érkezett”- mondta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A választási ígéretek kapcsán megjegyezte, hogy „nem a választási kampányban kell megígérni, hanem a választási ciklus során kell megvalósítani” - utalva ezzel a Szent Bertalan-templom felújítására, melyre Horváth László fideszes országgyűlési képviselő már többször tett ígéretet, vagy a Gyöngyöst elkerülő út megépítése, ami a rendszerváltás óta minden kampányban elhangzik ígéretként.

A Gyöngyös központú választókerület jobbikos képviselőjelöltje kiemelte, hogy a térségben nagyon fontos, hogy a kkv-k minél nagyobb hányada lehessen az ide települő nagybefektetők beszállítója, majd hozzátette: „a bérkérdésre hosszú távon a bérunió lehet válasz, de akár képviselőként, akár miniszterelnökként azon leszek, hogy a Magyarországra települt multikkal megértessem: fejleszteni kell a bérszínvonalat.”

Az oktatás kapcsán Vona rámutatott, hogy a munkaerőhiány kezeléséhez, ahhoz, hogy a környéknek és az országnak is megfelelő minőségű és képzettségű munkaerőt biztosítsunk, az oktatás lehet a kulcs. Ehhez pedig elengedhetetlen a gyöngyösi főiskola és a gyöngyösi középiskolák megerősítése, a szakképzés rendbetétele pedig országszerte fontos kihívás.

A mezőgazdaság és az élelmiszeripar helyreállítása ugyancsak országos feladat – mondta Vona.

„A jelenlegi miniszterelnök akkor boldog, ha az országot járva lát egy újabb stadiont, mi akkor leszünk boldogok, ha újabb élelmiszeripari üzemeket látunk.”

Nagyon sok embernek ad munkát a Mátrai erőmű, mely nemrég Mészáros Lőrinc tulajdonába került. A Jobbik elnöke kijelentette, hogy megvédik az erőművet: Április 8-a után tisztázni fogom a helyzetet a menedzsmenttel, és mindent meg fogok tenni azért – bárki tulajdona is legyen az erőmű –, hogy az ott dolgozók folytathassák a munkájukat, a létesítmény pedig a magyar energiabiztonság szerves része maradjon.

A közbiztonság kapcsán kiemelte, hogy Jobbik a rend pártján áll, és támogatják az olyan, területi szinten megszerveződő önvédelmi, rendvédelmi csoportok felállítását, mint a polgárőrség, a mezőőrség vagy a településőrség, illetve a Büntető törvénykönyv bizonyos pontjait is szigorítanánk.

„A kerítés tehát marad, mellé pedig határőrséget telepítünk, és visszautasítjuk a kvótákat – legyen az brüsszeli vagy Orbán-féle világkvóta” - jelentette ki Vona Gábor, akit a Fidesz többször megvádolt hazug módon azzal, hogy a baloldallal közösen bontaná le a kerítést.

Kimondta a bíróság: Vona Gábor nem akarja lebontani a kerítést

Nem tudta bizonyítani a bíróság előtt a kormánypárti Ripost, hogy Vona Gábor le akarja bontani a déli határra emelt kerítést. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazításra kötelezte a lapot. A Jobbik eddig több mint száz sajtópert nyert meg a kormánypárti orgánumokkal szemben.

Vona ígéretet tett arra, hogy ha a Jobbik kormányra került, elszámoltatják a letelepedésikötvény-üzletágat, Rogán Antal propagandaminisztériumát pedig megszüntetik, többmilliárdos költségvetését a közoktatásra fogják fordítani. Az is kiemelte, hogy a párt a bérlakásépítési programjával a külföldre kényszerülő magyar fiataloknak akar lakhatást biztosítani, és nem migránsokat szeretne betelepíteni, ahogy ezt a kormány propaganda hazudja.

A Jobbik elnöke megnyugtatott mindenkit, ha rá szavaznak, nem fog Felcsútot csinálni Gyöngyösből, szerinte ugyanis kisvasút és stadion helyett „a gyöngyösiek nyugalmat, gazdasági fejlődést és tisztességes politikai légkört szeretnének”, ezért ezekre, valamint az infrastruktúra, a turizmus fejlesztésére és a Mátrai Erőmű megmentésére fog koncentrálni április 8. után.

A közvéleménykutatók szerint Vona Gábor az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt, a gyöngyösi választókerületről további információkat találhatnak a kireszavazzunk.hu és a taktikaiszavazas.hu oldalakon.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.