2024. május 2.

Zöldebb lesz Hatvan belvárosa

A piac, a városháza és a könyvtár környéke újul meg a TOP-os pályázatból.

A Zöld város projektben 1,5 milliárd forintot nyert pályázaton Hatvan. Az összegből a városháza, a Hunyadi téri piac és a könyvtár körüli zöld terület újul meg. A pályázati pénzből 335 millió forint jut a piac, 455 millió forint a könyvtár és 425 millió forint a környező zöldfelületek rendbetételére - írta a hatvanihirlap.hu.

Horváth Richárd polgármester emlékeztetett, hogy ez egy olyan, korábbi TOP-os pályázat, amire még hivatalos elutasítást sem kapott a város, mivel a megye indoklását a minisztérium el sem fogadta. Most viszont nyertek, így amint aláírják a támogatási szerződést, elindul a projekt.

A szakemberek jelenleg állítják össze a műszaki tartalmat. A tervek szerint 2019 végére fejeződnek be a munkálatok, így a belvárosi rész teljesen megújul, még több zöldfelület lesz a központban.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.