2024. április 26.

Idén is versenyezhetnek a konyhakertek Hatvanban

A versenyzők több kategóriában is indulhatnak. Aki megnyeri a helyi „A legszebb konyhakertek” versenyt, az országos megmérettetésen is indulhat. Június 15-ig lehet jelentkezni.

Ötödik alkalommal csatlakozik Hatvan a „Legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei” programhoz. Ennek keretében a város önkormányzata meghirdette „A legszebb konyhakertek” programot. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy míg az első évben csupán hárman neveztek, tavaly már 38 jelentkező volt - írta a hatvanihirlap.hu.

Idén is több kategóriában várják a nevezéseket. A balkonok esetében fontos kritérium, hogy öt edényben legalább három növényt termesszenek. Ezen felül mini kert és normális kert tulajdonosok is versenyezhetnek, és zárt kert kategóriában is lehet jelentkezni – mondta Gulyás Katalin főkertész.

A zsűri – előzetes időpont-egyeztetés alapján - kétszer tekinti meg a kerteket és balkonokat, majd a verseny végén ünnepélyes keretek között nyertest hirdetnek szeptember 27-én. A legjobbnak értékelt telket az országos megmérettetésre is nevezik a szakemberek.

Jelentkezni június 15-ig lehet. A jelentkezési lapok átvehetőek a főkertészi irodában, a Városháza információs pultjánál, valamint letölthetőek a hatvani önkormányzat honlapjáról is.

A nevezéssel kapcsolatban további információ itt található.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.