2018. július 19.

Idén is versenyezhetnek a konyhakertek Hatvanban

A versenyzők több kategóriában is indulhatnak. Aki megnyeri a helyi „A legszebb konyhakertek” versenyt, az országos megmérettetésen is indulhat. Június 15-ig lehet jelentkezni.

Ötödik alkalommal csatlakozik Hatvan a „Legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei” programhoz. Ennek keretében a város önkormányzata meghirdette „A legszebb konyhakertek” programot. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy míg az első évben csupán hárman neveztek, tavaly már 38 jelentkező volt - írta a hatvanihirlap.hu.

Idén is több kategóriában várják a nevezéseket. A balkonok esetében fontos kritérium, hogy öt edényben legalább három növényt termesszenek. Ezen felül mini kert és normális kert tulajdonosok is versenyezhetnek, és zárt kert kategóriában is lehet jelentkezni – mondta Gulyás Katalin főkertész.

A zsűri – előzetes időpont-egyeztetés alapján - kétszer tekinti meg a kerteket és balkonokat, majd a verseny végén ünnepélyes keretek között nyertest hirdetnek szeptember 27-én. A legjobbnak értékelt telket az országos megmérettetésre is nevezik a szakemberek.

Jelentkezni június 15-ig lehet. A jelentkezési lapok átvehetőek a főkertészi irodában, a Városháza információs pultjánál, valamint letölthetőek a hatvani önkormányzat honlapjáról is.

A nevezéssel kapcsolatban további információ itt található.

Megosztás

Szeret kirándulni? Jöjjön el a Csörgő-völgy erdőrezervátumba!

Mozaik

Szeret kirándulni? Jöjjön el a Csörgő-völgy erdőrezervátumba!

  • 2018.07.12

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén lévő védett erdőterületen minden emberi tevékenységet végérvényesen beszüntettek annak érdekében, hogy az erdő természetes folyamatai zavartalanul és hosszú távon érvényre juthassanak, és azok megismerhetővé, tanulmányozhatóvá váljanak.