2024. április 18.
Ismerd meg a színtípusod Lakatos Márkkal

Ismerd meg a színtípusod Lakatos Márkkal

Lakatos Márk összefogott négy csinos divatbloggerrel, hogy megmutassa, miként válasszunk tökéletes, a színtípusunknak is megfelelő darabokat idén tavasszal. Segítségükkel rátalálhatunk a saját színpalettánkra, hiszen Márk most azt is bebizonyította, hogy a különböző színtípusba tartozó blogger lányoknak teljesen más színek állnak jól.

Lakatos Márk az évszak-színtípusok elméletére esküszik, ami tökéletes mankó ahhoz, hogy mindig, minden szezonban megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb színeket, a múló trendektől függetlenül.

 

 
Fotó: MATE GREGUS
 

 

„Előre bocsátom, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy ki melyik hónapban született, vagy milyen évszak van éppen. Egy adott évszak-színtípushoz tartozni csak annyit jelent, hogy az arcunkon megjelenő színek (haj-, bőr- és szemszín) alapján milyen palettáról érdemes válogatni, ha szeretnénk a lehető legjobban kinézni” - magyarázza Márk.

 

Ahhoz, hogy tökéletes tavaszi gardróbot állítsunk össze, első lépésben azt kell megállapítanunk, hogy a természetes színeink (haj-bőr-szem) összhatásukban meleg vagy hideg árnyalatúak. Ha ez megvan, akkor haladjunk a sötét-világos, lágy-kontrasztos vonalon, hogy megtaláljuk, a négy színtípus közül melyik csoportba tartozunk.

 

TAVASZ típus

A Tavasz típusú hölgyeket világos és meleg természetes színek jellemzik, hajuk aranyos csillogású, szemük világosbarna, zöld vagy türkizes, arcuk barackos rózsaszín árnyalatú. Ha tavasz vagy, akkor a világos, meleg és élénk színek állnak jól neked. Egy tavaszi virágos rétet idéző palettától sugárzóan gyönyörű leszel! A világoszöldek, türkizek, vidám sárgák, rózsaszínek, korall és a nem túl hideg világoskékek skálájáról bátran válogathatsz, ékszernek pedig válassz aranyat vagy rosé aranyat! Dóri, a PandArte bloggere igazi ragyogó Tavasz típus, ezért Márk üde kékbe öltöztette, valamint egy vidám színes mintás ruhát ajánlott neki. Tavaszi ruhatárad vidám színfoltja lehet egy korall vagy pink táska.

 

 
Fotó: MATE GREGUS
 

NYÁR típus

A Nyár típus hamvas, világos és igazi törékeny szépség, akinek porcelán arcbőrét rózsaszínes pír teszi még ellenállhatatlanabbá. A haja világos, de nem meleg szőke, és szemszíne is a hideg kékek vagy szürkék skáláján mozog. Hédi, a Hédinke bloggere tökéletes nyár típus, neki Márk elsősorban rózsaszíneket választott, de a kék bármelyik árnyalata is remekül áll neki. A Nyár hölgyek bátran választhatnak kellemes pasztell, fagylaltszíneket, babarózsaszínt, babakéket, mentát, levendulát és hófehéret is, de a túl sötét árnyalatokat érdemes inkább kerülni. Az ezüst ékszerek tökéletesen kiemelik a törékeny szépségét.

 

 

 

ŐSZ típus

Az Ősz típus palettája talán a legkönnyebben behatárolható: az ezerszínű őszi természet minden árnyalata remekül áll neki, hiszen meleg és mély színeihez, kellemes barna szeméhez és vöröses vagy mély barna hajához csodálatosan mutatnak ezek a tónusok. A káprázatos őszi lombkorona minden árnyalatát magán viselheti, vöröseket, narancsokat, bordót, barnát, sárgát, aranyat, sötétzöldet, rezes színeket, földszíneket, minden mennyiségben. Vikinek, az 11ground bloggerének Márk egy csodás bordó, mintás maxiruhát választott a fashiondays.hu-ról, amely természetes szépségét igazán élettelivé teszi.

 

 
Fotó: MATE GREGUS
 

TÉL típus

A Tél típus a klasszikus Hófehérke-szerű szépség, mert a drámai kontrasztok határozzák meg. Sötét (de hideg árnyalatú) haj, világos bőr, sötétbarna, fekete vagy mélykék szemek és piros ajkak. A Tél hölgyek bátran viselhetnek kontrasztos színösszeállításokat, mert ezek tökéletesen kiemelik különleges szépségüket. A hideg, élénk színek is nagyszerűen állnak neki: lila, fukszia, piros, királykék, smaragdzöld, türkiz, neonszínek, valamint az örök fekete-fehér párosítás. Bogi, az Én jobban bloggere tökéletes Tél típus, akinek remekül áll a drámai vörös rúzs, Márk erre építette fel a szettjét, hiszen egy Tél lány valósággal ragyog pirosban.

 
Fotó: MATE GREGUS
 

  

Ruhák, cipők és táskák: www.fashiondays.hu

Styling: Lakatos Márk

Fotók: Gregus Máté

A fotózáson részt vettek:

Bánhidi Dóra – PandArte blog

Szabó Hédi – Hédinke blog

Kálnoki-Kis Viktória – 11ground by Viktoria Bolla blog

Mészáros Boglárka – Én jobban blog

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.