2024. április 16.
Ez volt a lényeg a 35. héten

Ez volt a lényeg a 35. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Szerdán megkezdődött a tanítás. A tanévkezdés első napján egész jól vizsgáztak a fővárosiak közlekedésből, kedden azonban újra megjelentek a végeláthatatlan kocsisorok a lezárásokkal teli Budapesten.

 

Az Ida hurrikán soha nem látott pusztítást végzett az USA keleti partjának északi részén. New Yorkban folyókká változtak a metróalagutak, New Jerseyben házakat zúztak pozdorjává a forgószelek. A szerda éjjel kezdődött villámáradásokban legkevesebben 45-en haltak meg. 

 

A csütörtök esti 0-4-re elvesztett VB-selejtező után az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordult, mondván rasszista inzultusnak voltak kitéve a játékosaik. Mindezt azután, hogy a hazai rendezésű EB-döntőben minden sportszerető embert szégyellhette magát az angol drukkerek miatt. Sajnos labdarúgóink a vasárnap esti fordulóban is kikaptak, ezúttal idegenben Albániától 1-0-ra.

 

Amióta azonos helyszínen rendezik az olimpiai és a paralimpiai játékokat (1988, Szöul), azóta az idei tokiói paralimpián szerezték a legtöbb aranyérmet a magyar paralimpiai csapat tagjai. 7 arany, 5 ezüst és 4 bronz medállal zártuk a vasárnap véget érő játékokat.

 

A hétvégéig több mint 75 ezer ember regisztrált Ferenc pápa budapesti miséjére. Szeptember 12-én délután kezdődik az 52. Eucharisztikus Kongresszus Budapesten.

 

A hét száma: 7
Csütörtökön jelent meg a Michelin Guide Budapest 2021-es kiadványa, amiből kiderült, hogy már 7 csillagos étterme van fővárosunknak. Az Essência és a SALT a két újabb díjazott. A Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Stand és a Bábel megtarthatta Michelin-csillagát. Az időközben bezárt Onyx étterem mindkét csillagát elveszítette.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.