2021. október 26.
A minőségi termékek további előretörése várható az idei sörszezonban

A minőségi termékek további előretörése várható az idei sörszezonban

A Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kraft Sör Egyesület közös csapolásával hivatalosan is elindult a 2019-es sörszezon. A sörfogyasztás reneszánszát éli hazánkban, a tavalyi éves jelentés szerint 70 000 hektoliterrel több sör fogyott tavaly az azt megelőző évhez képest.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kraft Sör Egyesület egy „mágikus” évadnyitó rendezvényen, közös csapolással nyitotta meg az idei sörszezont. Az évadnyitó témája ezúttal a sörkészítés varázslatos világa volt – egy bűvész varázsolta el a közönséget a külön erre az eseményre készített trükkjeivel, majd a résztevők mutathatták meg tudásukat arról, hány lépést ismernek fel a sörgyártás folyamatából.

 

 

Az esemény fénypontja a Sörszövetség és a Kraft Sör Egyesület képviselőinek közös sörcsapolása volt, hivatalosan is megnyitva ezzel a 2019-es sörszezont. „A magyar sörkultúra látványosan fejlődik, a prémium sörök egyre nagyobb részt vesznek ki a kereskedelmi forgalomból, és a felelős sörfogyasztás ügye is jó úton jár. Az évadnyitó rendezvényünkön az is bebizonyosodott, hogy a minőségi sörgyártás nem varázslat, hanem gondos, nagy szakmai ismeretet igénylő tevékenység, amelyet egyre jobban ismernek és elismernek a fogyasztók - mondta dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

 

Továbbra is lendületben a söripar
A magyar sörpiacon 2018-ban 6,29 millió hektoliter sör fogyott, szemben a 2017-es 6,22 millió hektoliterrel. Az öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt. és a Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes belföldi értékesítése a múlt évben több mint 15 millió palackkal haladta meg az előző évit, ami 1,2% feletti növekedésnek felel meg. „Nem véletlen, hogy a társasági események ’királya’ még mindig a csapolt sör, hiszen annak a frissessége és ízharmóniája adja vissza azt a figyelmet és gondoskodást, amit a sörfőzés mestereitől kap a gyártás során. Az emberek szeretik az igényes, nagy szakértelemmel készült különlegességeket, ezért választják előszeretettel a prémium söröket” – magyarázta Ali Rawech Szami, a Kraft Sör Egyesületének képviselője.

 

Dr. Kántor Sándor szerint 2019-ben folytatódni fog a tavaly megkezdődött tendencia. Idén is egyre többet fogunk fogyasztani a prémium sörökből, tovább fog nőni az ízesített és ízesítettlen alkoholmentes sörök forgalma, míg az olcsóbb, alacsonyabb minőségű termékek fogyasztása tovább csökken.

 

---------------------------------------------------

A Magyar Sörgyártók Szövetségéről
A vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezetét 1992-ban alapították. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt., a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. és a Carlsberg Hungary Kft. A MSSZ tagja a brüsszeli székhelyű Európai Sörgyártók Szövetségének (Brewers of Europe).
A Kraft Sör Egyesületről
Néhány hasonlóan vélekedő kisüzemi sörfőzde úgy gondolta, hogy a "kézműves" jelző olyan elcsépeltté vált, olyan sok sörre és egyéb termékre alkalmazzák, hogy már nem jelent elég orientációt a fogyasztók számára. Ezért 2016 nyarán megalkották és levédették a "kraft sör" kifejezést, és ezzel együtt létrejött a Kraft Sör Egyesület. A kraft sör filozófia az értelmezésükben azt takarja, hogy egy adott sörfőzde a söreit a legmagasabb minőségre való törekvés mellett, kiváló minőségű alapanyagokból, komoly szakmai hozzáértéssel, újhullámos sörfőző hozzáállással készíti. A kraft filozófiának része az etikus és átlátható üzleti működés is.

Megosztás

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

Trend

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

  • 2021.10.11

Ha beülünk egy étterembe, valószínűleg ritkán jut eszünkbe a víz. Még kevésbé a fenntarthatóság, és az sem, hogy a víz felhasználása történhet teljesen másképpen is, mint ahogyan megszokhattuk. Budapest szívében azonban példaértékű mód van erre, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol a gasztronómiai értékek ugyancsak az első helyen vannak.

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

Trend

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

  • 2021.09.17

A COVID-19 világszerte jelentős változásokat eredményezett a logisztikai szektorban. Ingadozó kereslet, a beszállítások egyenetlensége, az e-commerce drámai térhódítása, a logisztikai igények átrendeződése. Ipar 4.0 és 5G. Vajon hogy hat mindez egymásra, és milyen új világot hoz ez létre a logisztikában? A QLM piaci kitekintése.