2019. május 25.
Mire jók a high-tech ruhák?

Mire jók a high-tech ruhák?

Egy amerikai ruhagyár a közelmúltban olyan kifinomult, sajátos high-tech anyagból készült ruhadarabokat dobott piacra, melyek egyszerre elegánsak és a jövőbe mutatóak.

A technológia már a divatot is bekebelezi. Az időtálló termékek ugyan ellentmondanak a fogyasztói társadalom által oly gyakran megszabott "limitált élettartamnak", de a technológia nevében talán egyre több olyan ruha is a piacra kerülhet, amik gyártásánál épp a minőség a prioritás.

Az amerikai Walmart leányvállalataként működő Bonobos férfiruházati cég olyan magas műszaki szintű újítást vezetett be ruháinál, melyek könnyedén a biciklisek kedvenc gyártójává varázsolhatják a céget.

A ruhák a pamut, a poliamid és az elasztán (rugalmas poliuretán) keverékének köszönhetően jól nyúlnak, ráadásul vízállóak is egy bizonyos szintig. A cég honlapja szerint a termékekről a sarat és a többi foltot is egy mozdulattal le lehet törölni.

A mostani kollekcióba már nemcsak nadrágokat kínálnak, hanem blúzokat, dzsekiket és ingeket is. A cég vezetője a foltálló, nyúlós ruhadarabokat az evolúció természetes befolyásának nevezte, hiszen a ruhák a high-tech termékekhez hasonlóan csak akkor tudnak versenybe szállni a piacon, ha haladnak a korral, és a legújabb fejlesztéseket is beleszövik a tervezésbe és az anyagválasztásba.

Bár egy high-tech nadrág ára még 168 dollár,  gyártók azt ígérik, hogy amint elterjedtté válnak az ilyen típusú termékek a piacon, az árak egyre inkább csökkenésnek indulnak.

(via Business Insider)

Megosztás

Holnap kiderül, mely éttermek Magyarország legjobbjai

Hello Trend

Holnap kiderül, mely éttermek Magyarország legjobbjai

  • 2019.02.24

A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is fókuszba került, de újdonság az is, hogy hétfő este a Várkertben díjat kap az év koktélbárja is.