2024. április 24.
Ez volt a lényeg a 51. héten

Ez volt a lényeg a 51. héten

Az elmúlt hét fontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Újabb két embert tartóztattak le Bécsben a novemberi terrortámadással kapcsolatban. Az egyik fiatalember afgán gyökerekkel rendelkezik, a másik gyanúsítottról nem adtak ki információt.

Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén megszületett a döntés: az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson, ezzel is kifejezve a nemzet egységét, amely egység egyszerre fogja elhozni a kormány- és a korszakváltást Magyarország számára – olvasható a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közös vasárnapi közleményében.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy a Londonban és Anglia délkeleti részén terjedő vírus akár 70 százalékkal fertőzőbb lehet, mint az eddigiek. Ennek jegyében a miniszterelnök vasárnaptól új, úgynevezett négyes szintű korlátozásokat léptetett életbe. Eközben már 8 európai ország nem fogad brit repülőket.

A Trump adminisztráció két újabb oroszországi diplomáciai kirendeltségét zárja be. A vlagyivosztoki és jekatyerinburgi konzulátusokon azután húzták le a rolót, hogy az Államok újabb hacker támadással vádolja Oroszországot. Ezúttal úgy vélik, hogy az ország atomenergia létesítményeinek biztonságával foglalkozó intézményét érte attak.   

A hét száma: 1.000.000.000
A becslések szerint karácsony után körülbelül 1 milliárd képeslap kerül a kukába.

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.