2024. május 3.
Hatvan millió forintból vett új gépeket Hatvan

Hatvan millió forintból vett új gépeket Hatvan

A saját forrásból vásárolt négy gép a város köztereit fogja rendben tartani, szépíteni.

Új gépekkel bővült a Hatvani Szolgáltató Intézmény. A közbeszerzés első ütemében egy nagy teljesítményű fűnyírót és két multifunkcionális alapgépet szereztek be, utóbbiakat télen hólapáttal és hóseprűvel is fel lehet szerelni – írta a hatvanihirlap.hu. A Kossuth téren állították ki a három új munkagépet.

A fűnyíró gép jó szolgálatot tesz például a sóderosnál vagy a Népkertben, a multifunkcionális alapgépeket pedig nemcsak a jó időben lehet seprésre használni, hanem télen hólapáttal is fel lehet szerelni, és úgy is tudnak dolgozni – részletezte Havassy Kálmán, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője.

A város önkormányzata összesen négy gépet vásárolt az Agrolánc Kft.-től, a hiányzó multifunkciós traktor pár nap múlva érkezik meg.

Hatvan az elmúlt évben elnyerte az ország legszebb főtere címet, ami nemcsak dicsőséget, hanem rengeteg munkát is jelent. Horváth Richárd polgármester elmondta: a 60 millió forintos beruházás jól jelzi, hogy Hatvan saját erejéből is képes fejlesztésekre. A tervek szerint újabb gépeket is vásárolnak a közeljövőben.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.