2024. április 16.

Miniszterelnöki Kormányirodát hoznak létre

Az új közigazgatási egység a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli.

Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik és az ő közvetlen irányításával működik majd egy új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda, amely a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását felügyeli - mondta el Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteken az RTL Klub Híradójának.

Rogán Antal közölte: a kormány kabinetstruktúrában dolgozik majd, a stratégiai és gazdasági kabinet mellett kiemelt szerepet kap a nemzetbiztonsági kabinet Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével. A Lázár Jánost a Miniszterelnökség élén váltó Gulyás Gergelyről úgy fogalmazott: „Gulyás Gergely miniszter úrral szerintem kiváló csapatot fogunk együtt alkotni”, amely - fűzte hozzá - még kiegészül az új közigazgatási egységgel – írta az MTI.

Rogán Antal szerint nem azért kellett változtatni a kormány összetételén, mert egyes területek nem voltak sikeresek. Minden kormányzati ciklusnak vannak új céljai - mondta, hozzátéve: amikor a kormányfő elbúcsúztatta kormányának tagjait a választás után, azt mondta, sikeres négy év áll mögöttük. Rogán Antal úgy értékelt: sok célt sikerült teljesíteni, 2010-től az ország felzárkóztatását, a gazdasági válság kezelését; az elmúlt négy év legfontosabb eredményének pedig a határok megvédése mellett a foglalkoztatottság jelentős növelését nevezte a miniszter.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.