2023. március 28.
Szamuráj karddal akarta lefejezni haragosát a hevesi férfi

Szamuráj karddal akarta lefejezni haragosát a hevesi férfi

Emberölési kíséret miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség a 62 éves férfi ellen, aki Tarnaleleszen csapott le.

A vádlott fiának tavaly júliusban egy büntetőügy tárgyalásán terheltként kellett megjelennie. A férfi attól tartott, hogy gyermekét a bíróság nem hagyja szabadlábon. Egész nap ideges volt, ivott és fenyegetőzött, hogy a sértettet, akit – alaptalanul – nagy befolyású embernek tartott, még aznap leszúrja, amiért vélt kapcsolatai dacára nem segített fián - számol be a nem mindennapi esetről a 24.hu.

A fenyegetőzést az érintett szóbeszédként hallotta ugyan a faluban, de nem vette komolyan. A vádlott napközben otthon is felkereste, próbált fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt.

Leemelte a kardot a falról

A terhelt hazament, magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 centi pengehosszúságú kardot, elrejtette a ruhája alá és elindult a faluba, amikor útközben egy ház előtt észrevette az autójában várakozó sértettet. Odament hozzá és közölte vele: nem viccel, ha kell, levágja a fejét.

Haragosa ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, merészen visszaszólt, "itt vagyok, vágd le a fejem!".

A kezével hárította a nyaka felé tartó fegyvert

Erre a vádlott előhúzta a kardot és a leengedett szélvédőn benyúlva egy metsző mozdulattal a másik nyaka irányába vágott. A sértett védekezésképpen maga elé kapta a karját, ezzel mentette meg az életét, mert a vágás nem érte el a nyakát, a kezén okozott nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülést. A történtek után az életét már joggal veszélyben érző férfi nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.

A Heves Megyei Főügyészség a végrehajtandó börtön mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el a férfit a közügyektől, kötelezze a 650 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.

Megosztás