2024. április 26.
Május utolsó napján indul a Feszt!Eger fesztivál

Május utolsó napján indul a Feszt!Eger fesztivál

A fesztivál kísérő rendezvénye az Éter zenei tehetségkutató, amelyre május 6-ig várják a nevezéseket.

A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató - mondta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Kiemelte, hogy a régió határain túllépve szeretnék megcélozni a fesztiválozókat és országossá tenni az eseményt, amely idén május 31-én, a nulladik napon a Zanzibár és a Kowalsky meg a Vega koncertjével veszi kezdetét a Bolyki Pincészetben, ahol három színpadon lépnek fel a zenekarok - írta az MTI.

Horváth Péter, a rendezvény egyik szervezője, a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület igazgatója elmondta: a hatodik Music Hungary konferencia célja a magyar zeneipar helyzetének megvitatása menedzserek, zenészek, producerek, politikusok részvételével. A konferencia az idén május 31-én és június 1-jén várja a zenei szakma színe-javát.

„Társzervezőként próbáljuk megmozgatni a magyar zenei szakmát, és megpróbáljuk megfogalmazni a magyar zenei szakmának azokat a kérdéseit és kihívásait, amelyekkel a kezdő zenekarok vagy már befutott zenekarok is küzdenek” - mutatott rá a ProArt egyesület igazgatója. Sok más mellett szó lesz a helyi rádiók adta lehetőségekről, a hangstúdiók piacának helyzetéről, a zenei exportról, az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi sikereiről, az online zenepiacról, de bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is.

A Music Hungary Szövetség 2018 elején azért jött létre, hogy ne csak a konferencián, hanem év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek. A szövetségnek már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte eddig belépési szándékát a különböző szakosztályokba, a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig - magyarázta Horváth Péter.

Jakab Jácint, az Éter kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a tehetségkutató tíz éve Salgótarjánból indult útjára és mára már Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált, amelyre minden évben közel 150 zenekar jelentkezik.

Idén június 1-2. között rendezik meg az eseményt, amelyre május 6-ig lehet még nevezni a tehetségkutató fesztivál honlapján, ahol a Zenekar és DJ-kategória mellett Egyéni produkció kategóriában is várják a jelentkezőket.

Kiemelte, hogy a fesztiválon a feltörekvő együttesek olyan profi körülmények között léphetnek fel, mint a már befutott zenekarok. A győztesek a pénzjutalom mellett ingyenes videoklipet, hangszervásárlási utalványt és több fellépési lehetőséget is kapnak.

A Feszt!Eger fesztiválon fellép a Depresszió, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar, a Paddy and the Rats, a Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, a Péterfy Bori & Love Band, a Supernem, a 30Y és a Hiperkarma. Hajnalban pedig többek között Dj Turcsányi & The Crazy Gang szórakoztatja a közönséget.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.