2024. április 19.
Elektronikus zenei fesztivál, Netflix forgatás és Sylvester Stallone Tunéziában

Elektronikus zenei fesztivál, Netflix forgatás és Sylvester Stallone Tunéziában

Mi történik ebben az Európa és Afrika közötti átmenetet képviselő mediterrán országban? Tunézia eddig is sokszínű és nyitott, a térség legdemokratikusabb és legbefogadóbb országa volt. Manapság reneszánszát éli a turizmus, és új, meglepő programok is teret kapnak.

Egyre több a kalandvágyó fiatal Tunéziában. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően évről évre nő a beutazók száma. A Tunéziai Turisztikai Minisztérium olyan eseményeket karolt fel, mint a régióra kevésbé jellemző elektronikus zenei fesztivál, a Dunes electroniques, amelyet idén novemberben rendeztek meg harmadszorra. A partinak a – decemberben utolsó epizódjával jelentkező – Csillagok háborúja saga egykori díszlete adja a kulisszát Tozeur mellett a Szaharában. A George Lucas által 1999-ben forgatott Baljósárnyak epizódban megismert Tatooine falu ma már turisztikai látványosság, de erre a két napra a fény és zene birodalmává válik. Ilyenkor Tozeur környékén 100%-os a foglalkoztatottság.

 

 Fotó: Kiss Gergely

 

„Támogatunk minden színvonalas rendezvényt, ami nemzetközi érdeklődésre tarthat számot, legyen szó sporteseményről, divathétről, klasszikus zenei vagy filmfesztiválról” – nyilatkozta René Trabelsi turisztikáért felelős miniszter, aki a tozeuri polgármesterrel karöltve a filmeseket is visszacsábította Tunéziába. Az Angol beteg és a Csillagok háborújának lélegzetelállító lokációt biztosító Szahara mellett már a városok is felkeltették a producerek figyelmét. A Netflix 800 fős stábbal Tozeur óvárosában forgatta az egyik idei gyártású sorozatát, és Sylvester Stallone vezetésével hamarosan az országba érkeznek a legnagyobbakcióhősök is, hogy leforgassák a Feláldozhatók újabb fejezetét.

 

 

A Dunes electroniques két színpadja és 30 fellépője közel hatezer embert csábított ki a sivatagba, hogy az egykor csak berberek által ismert homokdűnék között a legpörgősebb ritmusokra bulizzanak. A fesztivált vérmérséklettől függően tengeri búvárkodás, vadászat, off-road, biciklis vagy motoros túrák, golfozás vagy vitorlázás követte, de ma már a beach partyk pezsgése sem csak Ibiza sajátja.  A korábban is nyitott Tunézia mára igazán különleges célponttá vált, ahol még a megszokott tevékenységek is egzotikusabb élményt jelentenek.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.