2024. április 29.

Idén is indul Eger a legvirágosabb települések versenyén

Bár a kora tavaszi kissé zord időjárás miatt később tudták kezdeni, már javában szépítik az utakat, parkokat és tereket Egerben.

A héten már a Malomárok, Mátyás király utakon, valamint a Tündérparton és a Vasúti terelőnél takarítottak és avarhúzást is végeztek a Városgondozás Egerért dolgozói, a Ráckapu téren pedig gyomláltak. Takarítottak a Hadnagy, Kertész, Vasút, Malomárok, Kallómalom és Mátyás király utakon, gyomláltak a Vasúti terelőnél és az Ady téren, a Galagonyás úton pedig bozótirtásra került sor. Március végén a meglehetősen rossz állapotban lévő Bartók téri padok is megújultak: kicserélték az ülő és háttámla részeket – írta az egerhirek.hu.

Hamarosan virágokat is ültetnek. A tervek szerint idén a szárazságot jobban tűrő növényeket választ majd a városgondozás a közterületekre.

Eger idén ismét indul a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen, hogy ne csak tiszta, de virágos is legyen a város.

Az 1994. óta töretlen sikerrel működő mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente mintegy 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják az öt legvirágosabb várost, falut és budapesti kerületet.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.