2024. április 29.
Minél több segítő kézre van szükség Parádsasváron

Minél több segítő kézre van szükség Parádsasváron

Pénteken reggel 8 órától várják a parádsasvári Kultúrház udvarán azokat, akik szívesen segítenek a környező erdőt kitakarítani, hogy megszépülhessen a Föld Napjára.

Április 20-án, pénteken tartja az Egererdő Zrt. Parádfürdői Erdészete a parádsasvári polgármesteri hivatallal és a Sas-Vár Sport Kultúr és Ifjúságnevelő Egyesülettel közösen a hagyományos tavaszi szemétszedési programját – írta az egerhirek.hu.

Hiába a Ne szemetelj! tábla, tavaszra mindig megtelik szeméttel a szalonnasütők, erdőszegélyek, bekötőutak és erdei parkolók környéke. Sajnos nem csak a túrázók hátrahagyott elemózsia-maradékai: műanyag flakonok, nejlonszatyrok, fólia és papír borítják el időről-időre az erdőt, de sokan még a felgyülemlett szeméttől, nem ritkán veszélyes hulladéktól (akkumulátor, autógumi) is itt szabadulnak meg. Az erdészetek többsége ezért időről időre nagytakarítást végez a gondozásában lévő területeken.

Ezúttal az Egererdő Zrt. Parádfürdői Erdészete fogott össze a helyi önkormányzattal annak érdekében, hogy újra rendezett legyen a település környezete. A kezdeményezéshez csatlakoztak a Parádsasvári Polgárőr Egyesület tagjai és a helyi vállalkozók egy része is. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, magánemberként is álljon a jó ügy mellé, hogy a Föld Napjára megszépülhessen az erdő.

Akinek kedve van csatlakozni, azt április 20-án, pénteken reggel 8 órától várják a parádsasvári Kultúrház udvarán. Szemeteszsákokról, kesztyűkről, a szemét elszállításáról és védőitalról a szervezők gondoskodnak.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.