2024. április 25.
Egyetlen magyar sem maradt aranyérem nélkül a kerekesszékes vívók montreali világkupáján

Egyetlen magyar sem maradt aranyérem nélkül a kerekesszékes vívók montreali világkupáján

Az öttagú magyar csapat 4 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerezve az első helyen végzett az éremtáblázaton.

Tíz magyar érem született a Montrealban rendezett kerekesszékes vívóvilágkupán.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a csapatot öt női versenyző alkotta Kanadában. Az első napi párbajtőrküzdelmek során két ezüstérem született Krajnyák Zsuzsanna (A kategória) és Dani Gyöngyi (B) jóvoltából, Veres Amarilla (A) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Másnap sportágtörténeti sikerrel folytatták a magyarok, az első ízben rajthoz álló női kardcsapat (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla) rögtön aranyérmet ünnepelhetett. A folytatásban tőr egyéniben Krajnyák és Dani volt megállíthatatlan, Hajmási pedig ezüstöt vehetett át – írta az MTI.

A viadal befejező napján Veres győzte le fölényesen valamennyi ellenfelét és lett aranyérmes a kard egyéni A kategóriás küzdelmeiben, ugyanott Hajmási bronzérmet vehetett át, csakúgy, mint a B kategóriában élete első egyéni vk-érmét szerző Mező Boglárka.

Ezzel az öttagú magyar csapat - amelyben senki sem maradt aranyérem nélkül - 4 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerezve az első helyen végzett az éremtáblázaton.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.