2024. április 20.
Legtöbben a mozgás öröméért futottak

Legtöbben a mozgás öröméért futottak

Több mint 800-an álltak szombaton rajthoz a hatvani Futófesztiválon.

A város valamennyi oktatási intézményéből érkeztek csapatok, de képviseltették magukat a profi sportolók és a hobbiból futók is. A legtöbben a mozgás öröméért indultak el, hogy teljesítsék a kitűzött távot. A program célja a közös sportolás öröme és az egészséges életvitelre való figyelemfelhívás volt. A rendezvényre nemcsak Hatvanból, de a környékről is sokan érkeztek – írta a hatvanihirlap.hu.

A 29. alkalommal megrendezett Futófesztiválon délelőtt hatalmas tömeg volt, nem csak a futók jöttek el, de elkísérték őket szurkolóik is: a barátok és családtagok . A futás mellett számos más sportolási lehetőség is volt, így például a teqballt és a world jumpingot is ki lehetett próbálni.

A rendezvényen a Pulzus SE és a Fortuna TSE is bemutatót tartott. Több teqball asztal volt a helyszínen, egész nap bárki kipróbálhatta az asztalitenisz és labdarúgás ötvözetéből megalkotott sportot. Látványos bemutatót tartottak a hatvani world jumping sportolói is, amit egy speciálisan kialakított trambulinon mutattak be ritmusos tánccal egybekötve.

A Futófesztiválon minden korcsoport első három helyezettje oklevéllel, éremmel és futófesztiválos pólóval térhetett haza.

Megosztás

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

Hello Sport

Hasznos tippek nyári terepfutáshoz

  • 2022.05.25

Hamarosan beköszönt a nyár, ami a meleg ellenére rengeteg futót csábít a természetbe. Ahogyan a téli futásnak, a nyári tevékenységnek is megvannak a maga szabályai, amelyeket érdemes betartani, ha szeretnénk sikeresen, sérülés nélkül teljesíteni a távokat.