2024. április 16.

Nem indul az ötszörös olimpiai bajnok a szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupán

A magyarok célja, hogy a szezon végére kialakuljon az a 20-30 fős csapat, amely eséllyel száll harcba jövőre, és megszerzi a maximális kvótaszámot a 2020-as tokiói olimpiára.

Hatvan ország közel ezer versenyzőjét várják Szegedre, a május 17-20. között sorra kerülő gyorsasági kajak-kenu világkupára, amely rendezési és sportszakmai szempontból is a jövő évi, ugyanitt sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokság főpróbája lesz – írta az MTI.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy idén elsősorban nem érmekben mérik majd a sikert. A cél az, hogy a szezon végére kialakuljon az a 20-30 fős csapat, amely eséllyel száll harcba jövőre, és megszerzi a maximális kvótaszámot a 2020-as tokiói olimpiára.

A szülési szabadsága után visszatérő, ötszörös olimpiai bajnok kajakos, Kozák Danuta elárulta: sok sérüléssel és betegséggel küzdött a felkészülése során, és egyelőre még nem tudja, mit tud kihozni az idei esztendőből. Nagy valószínűséggel a május eleji rangsorolón és a világkupán nem indul el, leginkább a későbbi válogatókra készül.

A 2018-as idény két fő versenye a júniusi belgrádi Eb, valamint a portugáliai Montemor-o-Velhóban, augusztusban sorra kerülő vb lesz.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.