2024. április 19.
A Jean Paul Gaultier-sztori

A Jean Paul Gaultier-sztori

A merész, polgárpukkasztó, kreatív, extravagáns Jean Paul Gaultier az egyik legismertebb francia divattervező, akinek parfümjei és órái épp olyan fantáziadúsak, mint haute couture kollekciói.

Gaultier elsősorban formabontó kreációiról vált híressé. Első önálló kollekcióját 1976-ban tervezte, a nyolcvanas évek elején pedig már a francia divat fenegyerekeként emlegették. Világhírűvé az 1990-es években vált, ő tervezte azt a híres csúcsmelles fűzőt, amit Madonna a „Blond Ambiton” turnéján viselt.  

  

A francia couture nagymestere
Jean Paul Gaultier Gaultier Párizs külvárosában nőtt fel, ahol nagymamája, Marie Garage vezette be a divat világába. Soha nem kapott formális képzést tervezőként, viszont nagyon eltökélt és merész volt. Már fiatalon vázlatokat küldött híres couture stylistoknak, majd az 1970-es években Pierre Cardin asszisztenseként is dolgozott. Az 1980-as években megreformálta a francia divatot, az 1990-es években pedig olyan sztárokat öltöztetett, mint Madonna és Marilyn Manson. A mai napig előszeretettel tervez ruhákat az olyan merész antrékat kedvelő sztároknak, mint Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Beyoncé, Kim Kardashian vagy Nicki Minaj.

 
Merész, forradalmi gondolkodásmódja, kreativitása és utánozhatatlan képzeletvilága ikonikus művészi magasságokba, Christian Dior vagy éppen Coco Chanel mellé repítette. Közel 10 évig volt a Hermés kreatív igazgatója.
 

Polgárpukkasztás óra fronton is
Óráit a nonkomformizmus jellemzi: ha egy óra túl egyszerű, biztos, hogy nem Gaultier, mert a JPG órákat szokatlan formák, anyagok és textúrák jellemzik. Aki kellően merész és magabiztos egy Gaultier viseléséhez, az már hazai webshopban is hozzájuthat a legújabb kollekciókhoz.

Megosztás