2024. április 18.
Hamarosan gesztusainkkal is kommunikálhatunk okosotthonunkkal

Hamarosan gesztusainkkal is kommunikálhatunk okosotthonunkkal

A Piccolo rendszerében több van, mint elsőre gondolnánk. Akár némák is használhatják a technikát, illetve védelmi rendszereket is lehet köré építeni.

A cég Vision Assistant termékének használata pofonegyszerű: a felhasználók beépítik otthonukba a kamerát, és bekapcsolják a videós alkalmazást, ami érzékeli az internetre csatlakoztatott tévét, lámpákat vagy a légkondit. A kamera ezután megpróbálja memorizálni a felhasználó alakját egy úgynevezett csontvázas nyomkövetővel, ami képes felismerni és elkülöníteni a különböző mozdulatokat - írja az Amazing Reveal.

Nem akarnak konkurálni a nagyokkal

A módszer nem csak a villany kapcsolgatásnál működik, a Netflixen is böngészhetünk vele vagy átállíthatjuk a légkondícionáló rendszer programját. Az ötletgazdák nem győzték hangsúlyozni: az újítás nem ütközik az Amazon vagy a Google személyi asszisztenseivel, így Cirie-nek és Alexának sem esik bántódása a gesztusok miatt.

A Vision Assistant megálmodói az okosautók technológiájának vizsgálata közben találták ki a gesztusokkal irányítható otthoni vezérlést. Hamarosan internetes gyűjtést szerveznek a projekt kiszélesítéséhez, a pénzzel elsősorban a kétdimenziós videofelvételt szeretnék átformálni, hiszen a tér mélységének ismerete nélkül a rendszer megzavarodhat, és rossz tárgynál végezheti el az utasításokat.

 

 

 

Megosztás