2024. április 16.
Már városaink felett is zajlik a drónháború

Már városaink felett is zajlik a drónháború

Hálóvetővel felszerelt gépeket mutattak be a nemkívánatos drónok leszerelésére.

Mivel a drónok mára a mainstream tech-piac részévé váltak (), egyre nehezebb megtalálni és hatástalanítani azokat a repülő szerkezeteket, amelyek komoly kárt is okozhatnak. Éppen ezért már több szervezet és kormány is igényét jelezte egy olyan rendszer használatára, ami drasztikusan korlátozná a veszélyes légi járművek mozgásterét.

Fortem új rendszerének neve Drónvadász, és megoldást jelent az nemkívánatos drónok problémájára. A program beazonosítja a veszélyesnek ítélt légi járműveket, meghatározza a pontos helyét, majd lelövi vagy egy másik drón segítségével „csapdába ejti” a repülő szerkezetet.

A rendszer radarok segítségével azonosítja be a potenciálisan veszélyes eszközöket. Ezután egy hat forgószárnyű drónt küldenek ki, ami több módon is képes hatástalanítani a célpontot. Általában egy hálót lő ki, ami után a célpont lezuhan vagy csapdába kerül. A vadászdrón akár a 160 kilométeres/órás sebességet is elérheti.

 

A rendszert a Fortemtől lehet megvásárolni, de a drónvadász programot valószínűleg csak nemzetbiztonsági célokra lehet majd felhasználni – írja a Business Insider.

 

 

Megosztás