2022. július 6.
Ez volt a lényeg a 45. héten

Ez volt a lényeg a 45. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Angela Merkel Putyin közbenjárását sürgette a lengyel-fehér orosz határon kialakult menekültválság megoldásában. Az orosz elnök szerint az EU bevándorláspolitikája a felelős a kialakult helyzetért. Közben egyre erőszakosabban próbálják áttörni a határt a migránsok, a lengyel katonák között már nemcsak sérültek, de egy halott is van.

 

Elfogadták szombat este az új globális klímaegyezményt az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményének Glasgow-ban rendezett 26. ülésén (COP26) résztvevő 197 ország küldöttei. A csaknem kétheti tárgyalássorozat után, a tervezett péntek esti határidőnél egy nappal később, komoly kompromisszumokkal jóváhagyott megállapodás a glasgow-i klímaegyezmény (Glasgow Climate Pact) címet viseli.

 

Hosszú idő után először csökkent az üzemanyag ára. Szerdán a gázolaj literenkénti ára 5 Ft-tal lett olcsóbb, de továbbra is mindkét üzemanyagfajta átlagára 500 Ft felett maradt.

 

Vasárnap Budapesten rendezték meg az MTV European Music Awarsd díjátadó gáláját, amelyen Ed Sheeran nyerte a legtöbb díjat.

 

Hat havi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök, húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére, a családoknak pedig visszafizetjük a 2021-ben befizetett adójukat – közölte Orbán Viktor vasárnap, a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Fotó: MTI

A hét száma: 70.000.000
A Bundesligában szereplő RB Leipzig hét futballistájának kivásárlási áráról számolt be a Sport Bild, köztük a magyar válogatott Szoboszlai Dominikéról is, akinek szerződésében egy 70 millió eurós kivásárlási záradék szerepel. Összehasonlításképpen: karrierje csúcsán (2003.) David Beckhamet 30 millió euróért adta el a Manchester United a Real Madridnak.

Megosztás